Magazia noastra
Maiaua
Maiaua este un inlocuitor mult mai benefic pentru organism al drojdiei comerciale. Aceasta este facuta dintr-un amestec de apa si faina lasata sa fermenteze intr-un mediu cu temperatura controlata.
Istoria painii cu maia a inceput acum aproximativ 3500 de ani in Egipt, iar de atunci ea a fost studiata permanent si in amanunt pentru a-i fi descoperite secretele. O parte dintre ele vi le putem dezvalui noi, iar pe restul le puteti descoperi in savoarea painii noastre
Condimentele noastre
Fiecare condiment este un mic panaceu, care, folosit cu arta, poate vindeca cele mai diverse boli, de la micicle indigestii pana la reumatism, gripa sau boli de inima. Plantele aromatizate amplifica foarte mult absorbtia principiilor active de catre organism. Condimentele au activitate antimicrobiana prin continutul lor de fenoli, acizi fenolici cumarine, terpenoide si alcanoizi. Condimentele ofera alternative viabile pentru inlocuirea consrvantilor sintetici.
Efectul aniinflamator al acestora este dat de influenta pe care componentele lor bioactive o au asupra unor sisteme enzimatice care influenteaza raspunsul imun si inflamator al organismului. De aceea in retetele noastre de paine adaugam oregano, rozmarin, susan negru si alb, curcuma, in, busuioc, chimen.
Fainurile...
... sunt cel mai des asimilate produsului obtinut din grau, insa aceasta este de fapt o pulbere obtinuta prin macinarea boabelor de cereale, pseudocereale sau a altor seminte, cu scopul de a fi folosita în alimentatie. Asadar, exista mai multe tipuri de faina de grâu dar si alte tipuri de faina
Cerealele folosite in produsele noastre sunt atent selectionate pentru a nu mai fi nevoie de ameliorare (utilizarea de amelioratori), iar vine vorba de macinare, acestea trec prin valturile morii pentru a rezulta faina alba, in timp ce faina integrala este obtinuta prin macinarea pe piatra de moara.